Is de e-sigaret de oorzaak van dodelijke longziekte?

Al vele maanden staan de media vol met berichten over de longziekte in de VS die nu al tegen de 70 doden tot gevolg heeft. Bekijk onze video met het juiste verhaal hierover...

Bij alle commotie over een longziekte in de VS wordt er voortdurend met een beschuldigende vinger gewezen naar de e-sigaret als mogelijke oorzaak voor alle ellende.

Dit is echter pertinent onjuist!

Wij hebben nu wel genoeg van de ongefundeerde en meestal zeer ongenuanceerde berichten over dampen die voortdurend in de media verschijnen. Het is namelijk niet voor het eerst dat er foutieve informatie over de e-sigaret wordt gepubliceerd. Dit gebeurt aan de lopende band. Daarom is het tijd voor de waarheid, tijd voor VapeNews, de nieuwe, onafhankelijke bron voor feitelijke informatie over alles rondom de e-sigaret.

Eerste bijdrage

Wij starten vandaag met onze eerste bijdrage: een verhelderende video over de longziekte in de VS. Van de eerste meldingen op 17 augustus jongstleden tot de laatste slachtoffers die vorige week nog werden gemeld. En waarom het uitsteken van een beschuldigende vinger richting de e-sigaret volkomen onterecht is.

Bekijk onze video hieronder of klik door naar YouTube!

De Amerikaanse gezondheidsorganisatie CDC is inmiddels zeer duidelijk over wat de werkelijke boosdoener in dit verhaal is: op de zwarte markt verkregen THC-cartridges waaraan het bij inhaleren zeer gevaarlijke Vitamine E-acetaat is toegevoegd.

Het CDC publiceerde kort geleden de resultaten van onderzoek naar 29 sterfgevallen gerelateerd aan de longaandoening. Hieruit blijkt dat bij al deze 29 slachtoffers Vitamine E-acetaat in de longen is aangetroffen. De organisatie wijst er in haar berichtgeving tevens op dat deze gevaarlijke stoffen alleen zijn teruggevonden in illegaal op de zwarte markt in de VS verkregen vloeistoffen. De dienst benadrukt daarom uitdrukkelijk e-liquids altijd aan te schaffen via de officiële kanalen.

Misleidend

Het is inmiddels dus zo klaar als een klontje: niet de legale e-sigaret, maar illegale vaping-producten zijn de oorzaak van de vele doden en ziektegevallen. Tendentieuze koppen als "Vijf doden in één week door e-sigaret in VS" zoals vorige week nog op Ad.nl, zijn dus onjuist en gewoonweg misleidend. Dit zou moeten zijn:

"Vijf doden in één week door illegale THC-cartridges in VS".

Niks e-sigaret en niks legale e-liquid dus!

Video

Bekijk onze video met het juiste verhaal over de longziekte in de VS en laat je niets meer wijsmaken. Want de e-sigaret veroorzaakt geen slachtoffers; het voorkomt deze juist in de vorm van traditionele tabaksrokers die overstappen op het veel minder schadelijke dampen van de e-sigaret.

VapeNews is er vanaf vandaag voor de nuance en oprechte informatie over de e-sigaret. En wees er zeker van: je zult de komende tijd nog vaak en veel van ons horen!

Informatiebronnen:

naar boven