Over ons

Welkom bij VapeNews, de nieuwe bron voor feitelijke informatie over alles rondom de elektronische sigaret, e-liquid en dampen in het algemeen.

De e-sigaret ligt de laatste maanden onder een vergrootglas. Nadat we in Nederland op 17 augustus jongstleden voor het eerst horen over een mysterieuze longziekte in de VS, wordt er eigenlijk direct met de beschuldigende vinger richting de elektronische sigaret gewezen. En in de internationale en nationale media volgen sindsdien voortdurerend nieuwe berichten over de gevaren van dampen.

Maar wat is er echt aan de hand? De moderne e-sigaret is inmiddels al ruim 10 jaar op de markt en kent in de Verenigde Staten alleen al zo’n 10 miljoen gebruikers. En in al die tijd zijn er nog nooit meldingen geweest van gezondheidproblemen met een directe link naar de e-sigaret. Laat staan zulke extreme meldingen als nu het geval is.

Bij gebeurtenissen zoals in de VS moet er dan ook iets heel anders spelen.

Illegale vaping-producten

Inmiddels is wel duidelijk dat niet de legale e-sigaret verantwoordelijk is voor de vele slachtoffers. Dampen zorgt er juist voor dat vele traditionele tabaksrokers overstappen op het veel minder schadelijke dampen. Nee, het zijn illegale, op de zwarte markt verkregen vaping-producten die de oorzaak zijn van de vele doden en ziektegevallen.

En ondanks dat dit inmiddels vaststaat, blijven er in de internationale en nationale media gewoon berichten verschijnen als "Vijf doden in één week door e-sigaret in VS” (Ad.nl - 22 november 2019). Onbegrijpelijk, onjuist en zeer misleidend!

Feitelijke informatie

Wij hebben nu wel meer dan genoeg van de vele ongefundeerde en meestal zeer ongenuanceerde berichten over dampen die we voortdurend tegenkomen. En dus zullen wij op VapeNews voortaan alle onjuistheden die over dampen en de e-sigaret wordt gepubliceerd, van repliek dienen. Dat zullen we doen op deze website en via ons YouTube-kanaal. En altijd op basis van onafhankelijke en feitelijke informatie over alles wat met dampen te maken heeft.

Heb je ons iets te melden of een goede tip? Mail ons dan gerust: info@vapenews.nl.

naar boven